lördag 1 september 2012

Yoga Tilda-Tavla
Det är snart 6 månader sedan mitt förra inlägg. Den tiden har jag försökt att motionera och bygga upp min hälsa så mycket jag kunnat, sommaren är liksom min uppbyggnads period för hälsan. Jag hade blivit så mycket bättre att jag kunde satsa riktigt i vår och sommar. Och mycket promenader har det blivit, har slitit ut ett par walking-sandaler och ett par walking-skor helt och för mig är det mycket på en sommar. 

Också började jag yoga med en nybörjar DVD i slutet på april. Det är så skönt och jag har mått riktigt bra och känt för första gången på många år att jag styrde och bestämde lite över min kropp och inte bara tvärt om. Som nu, när hösten kommit och jag av olika anledningar som förkylning, hösten och annat utanför min kontroll som har hänt som gör mig mycket sämre, faktiskt sämre än i fjol vid denna tiden. 

Det låter nog tokigt för er som inte upplevt när det blir så stora skillnader med hälsan så hastigt, men det är en sorg jag känner idag när kroppen är usel igen och jag känner att det är så illa att jag nog får vara både glad och tacksam om jag ens kommer kunna pyssla under det vinterhalvåret som kommer nu. Så har det slagit tillbaka nu och jag kunde inte yoga alls idag. Och någon promenad eller att kunna göra något alls här hemma funkar inte heller. Kroppen fungerar helt enkelt inte igen. Hoppas kunna läsa ut boken jag håller på med innan det mentala ger sig också i alla fall. Det är Hypnotisören av Lars Kepler.

Men tillbaka till den underbara sommaren då jag hittade yogan med hjälp av en vän som heter Anna! När jag såg den här stämplen med Tilda som yogade så kunde jag inte hålla mig utan beställde den bums! Vad kunde vara bättre än att kombinera två intressen på samma gång!? Och som ni ser har jag pysslat lite under uppehållet, en tavla i Deep edge från Panduro har det blivit och mönsterpappert fick jag av vännen Li för många år sedan. Sammetsbården är från Panduro.Tilda är färglagd med distresserna tattered rose och vintage photo.

Hur det blir i höst med pyssel, hälsan och yogan är jag så osäker på. Men jag vet att jag gjort en hel del för min hälsa mot benskörhet osv i sommar och det tar jag med mig nu. Vem vet, kanske skriver jag fan på väggen och jag kommer tillbaka med både ork och tid för yoga och pyssel i höst.

Nu ska jag i alla fall så smått börja hälsa på er alla vänner som jag saknat så i sommar och bara varit inne hos någon gång. DET kan jag i alla fall än om kroppen inte vill som jag vill! 
Och om jag inte kommer klara ens pyssla i höst och vinter så har jag lite kort som jag redan har gjort som jag kan lägga ut här så länge. 

Massor med kramar till dig som tittar in och 
ha det så bra du bara kan idag! ♥
Åsa

10 kommentarer:

Lisa-olsi sa...

Kul att "se" dig igen :)
Väldigt fin och harmonisk tavla,
hoppas du orkar pyssla mera i höst.
Det är ett skrutt när kroppen säger ifrån,
håller tummarna för att du ska få må så bar du kan.
Den boken är bra, jag lyssnar på
ju böcker istället för att läsa.
Ha en trevlig helg.
Kram Lisa

onkis sa...

Hej!
Va glad jag blev när jag såg att du gjort ett blogg inlägg :)
Gisses va tiden & sommaren har gått fort.
Hoppas verkligen att du får må bra läänge nu.
Härlig tavla du har gjort.
Kram!!

Marita vs snojbi sa...

Sååå kul att få titta in här hos dej igen och se en sån fin tavla
Hoppas att du kommer att må bättre Snart igen

Kraaaaaam

Gertrud sa...

Hej Åsa, roligt att läsa om din fina sommar. Jag säger bara, ge inte upp. Försök att göra lite av dessa saker du mår bra av. Om du inte orkar gå promenader så kanske du kan göra dina Yoga-rörelser eller annan avslappning. Jag vet att det är inte lätt och det är lätt att slänga ur sig ord men jag vet av egen erfarenhet att lite är bättre än inget. Sen vet jag också att bygga upp hälsa tar lång tid men att det raseras hur fort som helst. Jag håller själv på med promenader som jag borde göra varje dag. Är jag ledig så fungerar det hjälpligt men sen har jag längre uppehåll och då är det bara att börja om. Vill skicka en styrkekram till dig och hoppas du håller näsan ovanför vattenytan, kram Gertrud

Pernol sa...

Hej Busan!
Va kul att se dig i ett inlägg igen. :) Vilken fin och harmonisk tavla du har gjort! Fina färger. :)
Jag hoppas innerligt att du kan få vara frisk i höst o vinter. Jag håller tummarna för dig.
Nu är jag tillbaka i bloggen igen. Kika gärna in på mina födelsedagskort jag fick. :)

Ha det så jättebra o sköt om dig!
kramis Pernilla

stickochpysseltokig sa...

Fint kort. Roligt att se dig igen.Kram

Agneta Lundbäck Sjölin sa...

Supersött kort du har gjort, tråkigt att du inte mår bra, vd det än är med din kropp så hoppas jag att den blir bättre...så du kan pyssla o youga...
ha det så bra du kan
kram Agneta

lk46 sa...

Hej vännen!
ja nu var det ett tag sen, har inte heller bloggat! har en tävlingsblogg för ändå att ha något!
Hoppas du ska få en skön höst och må bra! ibland måste man ta ett steg i taget!
Jättefint kort du gjort!
ta hand om dig!
Kram lene

pojjo sa...

Härlig sommar du verkar ha haft.. *ler* Jag är glad du mår bättre.
Super fint alster har du gjort oxå
kraaam och välkommen tillbaka ;)

Lisan sa...

Hejsan vännen, Vilekt harmoniskt fint och underbart kort du har gjort. Jag har knappt gjort några på sista tiden. har blivit chokladasker, dopkit och annat istället. Saknar korten lite nu.Men julkorten ska snart påbörjas...oj så jobbigt . Ha det så bra och tack för alla fina kommentarer. Ps kom mitt sms fram Kramis Lisan